Eerste bodembedekkende pluimhortensia

Producten 18-06
Eerste bodembedekkende pluimhortensia

Hydrangea paniculata Groundbreaker Blush – zo heet de eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld, die vanaf 2025 verkrijgbaar zal zijn. Deze nieuwigheid is gekweekt in Nederland door hortensiaspecialist Alex Schoemaker uit Boskoop, die al bekend is om zijn Living Creations-hortensia's.

Eerste bodembedekkende pluimhortensia

De pluimhortensia Groundbreaker Blush kenmerkt zich vooral door zijn compacte en lage groei tot een maximale hoogte van 30 cm. De eerste variëteit Blush toont in juli haar bloemen, die in de zomer van kleur veranderen van wit via lichtroze naar felroze. De bloemen blijven aanwezig tot in september, waardoor Groundbreaker overtuigt met een lange bloeiperiode van wel 100 dagen.

Eerste bodembedekkende pluimhortensia

Bovendien is de hortensia zeer onderhoudsarm en winterhard en kan strenge winters tot -30° C doorstaan. Vanwege haar bijzondere eigenschappen is de bodembedekkende pluimhortensia geschikt voor bodembedekking en als borderplant, maar ook als kuipplant. In de komende vijf jaar zullen verdere kleuren het concept uitbreiden.

Presentatie bodembedekkende pluimhortensia

Groundbreaker Blush wordt voor het eerst gepresenteerd op de Plantarium/Groen-Direkt van dit jaar in augustus. Deze Hydrangea paniculata wordt geproduceerd door kwekerijen Alex Schoemaker en Hoogenraad (Nederland), Heinje en Hinrichs (Duitsland) en Globe Planter (Frankrijk). Vanaf 2025 zal ze verkrijgbaar zijn in tuincentra en bij gespecialiseerde handelaren, het hele jaar door in potmaat P14 en als bloeiende plant in de zomer in de maten P17, P19 en P23.