Efficiënte mechanische onkruidbestrijding

#Tuinvak 12-03-2021
Efficiënte mechanische onkruidbestrijding

De StabNet onkruidbestrijdingsmachines van Avril werken mechanisch en dus zonder bestrijdingsmiddelen. 
Efficiënte mechanische onkruidbestrijding
De vaste, ronde en bolvormige schoffelvoeten boren zich 0,5 cm tot 1,5 cm door de onderlaag van de half verharding (grind, dolomiet etc.) Het onkruid wordt vervolgens volledig met wortel en al uit de bodem getrokken waarna het uitdroogt. Dankzij de extra geharde schoffelvoeten, kan er strak langs de rand een stoeprand gewerkt worden; precies daar waar de onkruiddruk vaak het hoogst is. Deze StabNet onkruidmachines hebben een werkbreedte van 55, 70 of 90 cm en kunnen gekoppeld worden aan een werktuigdrager.
Voor de bredere halfverhardingswegen biedt Avril 3 werkbreedtes aan: 90, 120 en 160 cm, die gekoppeld kunnen worden aan de driepuntshefinrichting van een compact tractor. De stand en de werkdiepte van de schoffelschijven, kan met de afstelmogelijkheden helemaal aangepast worden aan de hoeveelheid onkruid en het soort ondergrond.
Afhankelijk van het soort half verharding en de hoeveelheid onkruid, kan er met een snelheid van 8 tot 10 km per uur, maar liefst 10.000 m² per uur aan oppervlakte onkruidvrij gemaakt worden.