Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin

#Tuinvak 04-09-2020
Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin

Compact en functioneel, met deze woorden kun je de Urban Active het beste omschrijven. Het nieuwe zwembad van Starline is dé oplossing om even aan het drukke stadsleven te ontsnappen. 
Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin
De Urban Active van Starline past met haar compacte afmetingen in iedere stadstuin. En dat is in de huidige tijd essentieel, stelt sales manager Robert van der Maat. “Het is een algemene trend dat kavels kleiner worden en door allerlei wet- en regelgeving, met name in het buitenland, minder oppervlakte bebouwd mag worden. Toch willen mensen die klein wonen wel graag een zwembad in de tuin. Dit beeld zien we met name in steden. Vandaar dat we de Urban Active hebben ontworpen.”

Luxe opties
Met de lengte van 4,50 meter, breedte van 2,50 meter, diepte van 1,35 meter en een inhoud van 15.000 liter is de Urban Active het kleinste zwembad in de lijn van Starline. Toch is de Urban Active wel degelijk een high-end zwembad, met alle luxe opties die je als klant kunt wensen. Zo biedt het design de mogelijkheid om er een Starline Endless Swimming in te plaatsen. Dit is een machine die een krachtige waterstroom op gang brengt waar mensen tegenin kunnen zwemmen.

De sportieve zwemmers kunnen dus hun energie kwijt in de Urban Active. “Steeds meer mensen zijn bezig met gezond ouder worden”, merkt Van der Maat”, en willen thuis kunnen sporten. In een stadstuin met zwembad van beperkte omvang is baantjes trekken niet mogelijk. Met Starline Endless Swimming bieden we een perfect alternatief. Wij merken dat steeds meer klanten voor de combinatie van zwembad en Endless Swimming gaan.”

Relaxen en recreëren
Het fraai vormgegeven bad beschikt over een multifunctionele trap, waardoor je te allen tijde de Urban Active op een veilige manier kunt betreden. Tevens biedt dit designelement comfortabele zitmogelijkheden. Relaxen, recreëren en sportiviteit gaan dus hand in hand in het nieuwe zwembad van Starline. De sales manager merkt dat de interesse voor de Urban Active snel loskomt, ook onder hoveniers. “Veel hoveniers krijgen maar een paar keer per jaar de opdracht om een zwembad te plaatsen en besteden dit dan liever uit. Zij gaan dan graag de samenwerking aan met een gespecialiseerde partij als Starline.”

Roldeck systeem
De Urban Active is tevens prima geschikt voor het Roldeck systeem van Starline. Met één druk op de knop kun je het bad afsluiten met speciale solar lamellen. Dit zorgt voor een perfecte isolatie en bescherming.
Van der Maat: “De manier waarop wij onze plunge pool combineren met het roldeck systeem is uniek. Andere aanbieders dekken hun zwembaden af met zeiltjes of matten, wat onhandig en omslachtig is. Dankzij de perfecte sluiting met het Roldeck systeem komt er geen vuil in het water terecht en bespaar je veel tijd aan onderhoud. Tegelijkertijd kun je dankzij de solar lamellen water opwarmen en vasthouden. Verder is de Urban Active een hoog waterlijn zwembad, dat is voorzien van een veiligheidsrand. In combinatie met de lamellen maakt dit de Urban Active een zeer veilig zwembad.”

Starline Pure Water
Tot slot kan de Urban Active worden voorzien van Starline Pure Water: de nieuwste innovatie op het gebied van waterdesinfectie. Dit systeem desinfecteert water via membraam-electrolyse techniek. Het grote voordeel is dat er geen reststoffen van chloor of andere chemicaliën in het zwembad komen. Het systeem is volledig geautomatiseerd. “Hierdoor kun je zwemmen in water van drinkwater kwaliteit”, stelt de sales manager. “In bestaande systemen wordt zout aan het water toegevoegd, wat door de vele reststoffen die achterblijven een ongezonde situatie oplevert. Onze nieuwe vorm van waterbehandeling desinfecteert het water alleen op momenten waarop het echt nodig is.”
Tekst: Ralf Pijnenburg
Foto’s: Starline

Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin
Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin