Elektrisch rijden in de tuin

19-01-2023
Elektrisch rijden in de tuin

Husqvarna introduceert de elektrische Rider R200iX. Deze muisstille zitmaaier laadt je op net als een elektrische auto. De actieradius is 4 km en met een maximale maaibreedte 103 cm komt dat neer op 4.000 m2 gazon maaien.

Elektrisch rijden in de tuin

Husqvarna heeft geen benzinemodel als basis genomen, maar de Rider compleet nieuw ontworpen. Daardoor is er sprake van optimale prestaties en gebruiksgemak.

Elektrisch rijden in de tuin

De nieuwe R200iX heeft volledig geautomatiseerde functies zoals dynamisch maaien. Daarmee wordt het energieverbruik automatisch aan de lengte van het gras aangepast. Dit zorgt voor strakke maairesultaten en een flinke energiebesparing zodat de accu zeer efficiënt wordt gebruikt.

Elektrisch rijden in de tuin

Een digitaal bedieningspaneel begeleidt je tijdens het rijden. Dankzij de geavanceerde stuurinrichting en het maaidek aan de voorzijde is het zeer eenvoudig manoeuvreren. De Rider heeft een draaicirkel van 40 cm.

De R200iX biedt ook ruimte voor een tweede accu waardoor de maaicapaciteit voldoende is voor een gazon van 8.000 m2.

De nieuwe Rider is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt er behalve een maaidek ook andere accessoires op bevestigen zoals een veegborstel of aanhangwagen. Omdat de elektrische Rider geen schadelijke gassen uitstoot kun je ‘m ook veilig gebruiken in grote schuren of loodsen.