Esthetisch, onderhoudsarm of klimaatadaptief?

MBI De Steenmeesters ziet de vraag naar nieuwe typen bestratingsmaterialen groeien. Dit vereist meer kennis en inlevingsvermogen van de retailer en tuinprofessional.
Esthetisch, onderhoudsarm of klimaatadaptief? | TuinVAK
Esthetisch, onderhoudsarm of klimaatadaptief? | TuinVAK
Met grote tegels creëer je minder voegen en die trend is al jaren gaande. Traditioneel voegzand is daarom eigenlijk niet meer van deze tijd en het verbaast MBI soms nog wel dat hier nog steeds gebruik van wordt gemaakt. Een betere optie is onkruidremmend voegzand. Dat is behandeld met een coating die het ontkiemen van zaadjes tussen het zand in grote mate voorkomt. Een lange termijn oplossing is het gebruik van een voeg op basis van kunsthars zoals AquaColor Joints. Dit voorkomt jarenlange onkruidgroei of mierennesten.
 
Aanvullende designs
Aan het design van tuintegels worden ook steeds meer eisen gesteld. Naast onderhoudsarm, krasvast en slijtvast staat de persoonlijke kleurwens voorop. Ook aanvullende designs waarmee het effect van een mooi vloerkleed is te creëren zijn populair. De collectie GeoCeramica (tuintegels met een keramische toplaag) kent maar liefst 200 designs in 7 verschillende formaten.
‘Het is onze missie dat iedereen binnen het assortiment van MBI moet kunnen slagen, voor elke toepassing, binnen elk budget. Naast GeoCeramica brengen wij bijvoorbeeld dit jaar volkeramiek van 3CM van het merk Triagres op de markt', aldus een woordvoerder van MBI.
 
Lees het volledige verhaal van MBI in TuinVak nr 2.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.