Eurogarden voegt nieuwe SOLO zitmaaiermodellen toe

Materiaal en Gereedschap 22-04
Eurogarden voegt nieuwe SOLO zitmaaiermodellen toe

EuroGarden heeft als importeur dit jaar enkele nieuwe modellen toegevoegd aan het assortiment hoogwaardige SOLO-zitmaaiers.

Eurogarden voegt nieuwe SOLO zitmaaiermodellen toe

De motorkap van de zitmaaiers is voorzien van een nieuwe front met led-verlichting (tien keer sterker dan voorheen) en is gemakkelijker te openen. De vangbak, die eenvoudig vanaf de bestuurdersstoel kan worden geleegd, heeft nu een inhoud van 250 liter. De ophanging van de vangbak is aangepast om het aan- en afkoppelen te vergemakkelijken.

Eurogarden voegt nieuwe SOLO zitmaaiermodellen toe

De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar met een maaibreedte van 93 tot 103 cm. Optioneel blijft de keuze voor een mulchplug of een deflector voor het maaien van hoog gras. De beschikbare OHV-benzinemotoren variëren van 6,3 tot 9 kW vermogen. De krachtigste uitvoering is een V-twin OHV-motor die zorgt voor een hoog motorkoppel.

Premium-PRO modellen

Ook bij deze modellen zitmaaiers is het design modern, met dezelfde krachtige led-verlichting als bij de Comfort-PRO modellen.
 De maaihoogte bij deze Premium-modellen is elektrisch instelbaar en wordt standaard met een geheugen voor de laatst ingestelde maaihoogte geleverd.


De aandrijflijn heeft een verbeterde overbrenging van de OHV-motoren naar de hydrostatische aandrijflijn van Hydro-Gear, wat resulteert in minder vermogensverlies en een hoger rendement. Hierdoor ligt de rijd- en maaisnelheid iets hoger, waardoor de gebruiker minder tijd nodig heeft voor het maaien.


De nieuwe Premium-modellen zijn verkrijgbaar met een maaibreedte van 105, 110 en 125 cm. Ook hier zijn de opties voor een mulch-plug en een uitwerpdeflector beschikbaar. De T22-1104HDVAV2, met een maaibreedte van 110 cm, is speciaal ontworpen voor ruw terrein en het maaien van hoog gras. Deze heeft geen opvangbak maar een zwaar stalen maaidek met kettinggordijn voor reductie van steenslag en achterwielen met tractorprofiel.

Zitmaaier met Smart Cockpit-systeem

Het top model T24-1254HDV2SD in de Premium PRO-lijn heeft de 125 cm maaibreedte en is standaard voorzien van het met bluetooth verbonden Smart Cockpit-systeem. Hiermee zijn veel functies voor de gebruiker via een app uitleesbaar tijdens het werken. De cockpit heeft ook een stuurbevestiging voor smartphone, waardoor deze actief deel kan uitmaken van de bediening van de machine.