Europees leiderschap in bescherming en onderhoud

#interieurbouw 28-06-2021
Europees leiderschap in bescherming en onderhoud

Ciranova wordt overgenomen door de Franse groep Blanchon, die hun internationale groei met deze overname versnelt.
Europees leiderschap in bescherming en onderhoud
De Ciranova groep is een Belgisch familiebedrijf met een omzet van 15 miljoen euro, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van afwerkingsproducten voor vloeren, meubelen en aanverwante producten en dit al 90 jaar lang voor professionele en industriële klanten. Geka Coatings produceert speciale UV-coatings voor diverse industriële toepassingen.
Deze overname maakt deel uit van de strategie van de Blanchon Groep om haar internationale groei te versnellen, om een Europese leider te worden in bescherming, onderhoud, renovatie en decoratie van houten en vinyl vloeren. Met een commerciële aanwezigheid in meer dan 24 landen over de hele wereld, waaronder Noord-Amerika en Azië, opereert de Ciranova groep vanuit 5 platformen in België, in de Verenigde Staten en in China. Zij zullen worden toegevoegd aan de gevestigde Europese dochterondernemingen van Blanchon om de internationale bedrijfsgroei van de groep te versnellen.
De 60 hoogopgeleide werknemers van Ciranova sluiten zich aan bij de ervaren en multifunctionele teams van de Blanchon Groep. De eigenaars, Katrien Vandermarliere en Wouter Devaere blijven volledig betrokken bij de onderneming en zullen de algemene verantwoordelijkheid voor het segment Industrie voor beide groepen overnemen en hebben samen met de huidige aandeelhouders terug geïnvesteerd in de Blanchon Groep.