Ferris introduceert Rover XC FS1200 Stand-on strooier

Ferris introduceert Rover XC FS1200 Stand-on strooier

Ferris introduceert met de Rover een unieke strooier voor granulaat, die de gebruiker naast comfort vooral veel tijdbesparing zal brengen.

Ferris introduceert Rover XC FS1200 Stand-on strooier

De grote Spyker 220-Series granulaathouder kent een inhoud van 90 liter granulaat, goed voor een capaciteit van dik 5000 m².

Ferris introduceert Rover XC FS1200 Stand-on strooier

De bestuurder staat op een scharnierend platform en dankzij het scharnierende frame, is de Rover zeer compact en mobiel. Dankzij het uitgekiende zwaartepunt (granulaathouder bevindt zich direct boven de aandrijfas) is ook op glooiend terrein de tractie optimaal. Het frame van de Rover is 100% vervaardigd uit RVS en tezamen met het volledig gesealde Peerless drijfwerk zeer goed beschermd tegen corrosie en inwerking van agressieve chemicaliën. Dankzij de maximale breedte van slechts 90cm zijn de meeste toegangspoorten in omheiningen geen probleem. De Rover wordt aangedreven door een professionele 169cc Vanguard 160 motor met een vermogen van 3,6kW.

Nieuwe Ferris Rover is een uitkomst

Minder fysieke belasting, grote besparingen en constant strooibeeld. De nieuwe Ferris Rover is een uitkomst overal waar een duwstrooier te veel fysieke belasting met zich meebrengt en waar een aftakas-aangedreven strooimachine aan een trekker te veel bodembelasting zou betekenen.

Door de lage bodemdruk wordt insporing en verdichting van de bodem voorkomen. De Rover weegt met een volle granulaathouder slechts 249kg en staat op brede 13x6.50-6 luchtbanden.