Future Green City World Congress 2024 in Utrecht

Algemeen 10-07
Future Green City World Congress 2024 in Utrecht

De stad met toekomst is groen. Dit staat op de agenda tijdens het Future Green City World Congress van 23 tot 26 september 2024 in het Beatrix Theater in Utrecht dat wordt georganiseerd door Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

Future Green City World Congress 2024 in Utrecht

Future Green City World Congress 2024 in Utrecht

Voor een gezonde leefomgeving is een groene stad noodzakelijk. Samenwerking tussen ‘infra’ en ‘groen’ is belangrijk omdat deze werelden gezamenlijk werken in de openbare ruimte en elkaar hierbij enorm kunnen versterken. Innovaties uit deze werelden worden tijdens Future Green City World Congress vier dagen lang aan de bezoekers gepresenteerd.

Van 23 tot en met 26 september 2024 verandert Utrecht in het wereldwijde epicentrum op het gebied van leefbare groene steden met toekomst. Vier dagen lang komen tijdens het Future Green City World Congress in het Beatrix Theater in Utrecht denkers en doeners uit de werelden van bouw, groen, infra en water bij elkaar om elkaar te inspireren en te ontmoeten. Samen vormen zij een katalysator in het realiseren van groene transities voor steden.

Wat kunnen de deelnemers verwachten in Utrecht:

* Inspirerende presentaties door ’s werelds meest vooruitstrevende geesten, zoals Kongjian Yu over zijn baanbrekende werk aan sponssteden, Adriaan Geuze over verhalende iconische openbare ruimtes en Carine Saloff-Coste over de indrukwekkende verandering die Parijs doormaakt naar een hotspot met een hoge biodiversiteit.

* De mogelijkheid zich onder te dompelen in het beste wat Nederland te bieden heeft tijdens de Field Trips XL door het hele land en Urban Trails door de omgeving van Utrecht.

* Aan de slag met experts rondom je eigen concrete vraagstukken tijdens de Workshops XL.

* Netwerk mogelijkheden met denkers en doeners van over de hele wereld.