Goed voor milieu en de portemonnee

#Tuinvak 26-03-2019
Goed voor milieu en de portemonnee

Een gemiddeld tuinterras (ca. 40 m2) moet bij een zware regenbui al gauw zo’n 1600 liter water per uur afvoeren. Nu stroomt dat weg naar het riool of naar andere minder gewenste plekken. Beter is het om langs het terras een lijngoot te plaatsen, met daaronder een ACO RainBloxx 200. 
Goed voor milieu en de portemonnee
Per RainBloxx wordt 36 liter water gebufferd en in je tuin opgenomen. Bovendien is deze oplossing goedkoper dan een aansluiting op het riool. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee, dus.

Dak
Ook het water dat van het dak van bijvoorbeeld een veranda of tuinhuis stroomt - wat behoorlijk veel kan zijn - kan via een hemelwaterbuis worden afgevoerd naar een ACO RainBloxx 60. Deze RainBloxx, die vlak onder het oppervlak in de tuin wordt geplaatst, buffert per RainBloxx element 36 liter per meter water en kan op vele manieren worden afgedekt; met gravel, grint, boomschors, perzikpitten en zelfs met substraat en een sedummat. Het regenwater wordt weer afgegeven aan de grond.

Geïnfiltreerd
Voor het afkoppelen van de woning kan de hemelwaterafvoer gekoppeld worden aan de RainBloxx 600 Line, met een capaciteit van 115 liter water. Vanuit de RainBloxx wordt het water geïnfiltreerd langs een boom of langs een haag. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: het voorkomen van wateroverlast in de tuin èn de bomen of struiken krijgen extra water aangeboden op momenten dat dat nodig is.
André Pes, Sales Manager bij ACO is er duidelijk over: “Een boom die water opneemt en weer verdampt, zorgt daarmee voor verkoeling in warme periodes. Zo voed je met regenwater de airco van de natuur!”

Goed voor milieu en de portemonnee