Goud voor team Yuverta Nijmegen

Goud voor team Yuverta Nijmegen

Donderdag 11 januari werd na een spannende finale het team van Yuverta Nijmegen de winnaar van de Nationale Wedstrijd Hovenier 2024. Skip Willems en Teun Bevers mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Hovenier 2024 noemen én maken kans om in september deel te nemen aan de internationale wedstrijden voor jonge vakmensen WorldSkills 2024 in Lyon (Frankrijk).

Goud voor team Yuverta Nijmegen

Vier teams van mbo-studenten streden van 9 tot en met 11 januari tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2024 in Hardenberg om de titel van beste jeugdige hoveniers van Nederland. In drie dagen maakten zij tijdens de finale van de Nationale Wedstrijd Hovenier een complete tuin. Het team van Aeres mbo Velp werd tweede, Aeres mbo Nijkerk derde en Vonk Hoorn vierde.

Teams dicht bij elkaar

“Nog nooit lagen de scores van de vier finalisten zo dicht bij elkaar”, zei juryvoorzitter Nicole Slagmolen. “Het verschil zat in hele kleine dingen, soms verschilde het maar enkele tiende punten.“

Koninklijke VHG organiseert de jaarlijkse Nationale Wedstrijd Hovenier in samenwerking met onder andere WorldSkills Netherlands, de Agrarische Opleidingscentra (AOC’s), FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en Sazas.

Foto: VHG-voorzitter John Koomen met de beide winnaars, Skip Willems (midden) en Teun Bevers. (foto Charlotte Koloc)