Graag veel groen maar weinig werk

12 tot en met 18 april 2022 is de Week van de Groene Tuin, maar hoe belangrijk vindt Nederland dit? Uit een onderzoek van Fonteyn, uitgevoerd onder 1012 Nederlanders door Direct Research, blijkt dat bijna 7 op de 10 mensen het belangrijk vindt om meer groen in de tuin te creëren. 

De lente is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is om de tuin klaar te maken
Graag veel groen maar weinig werk | TuinVAK

De lente is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is om de tuin klaar te maken voor de zonnige dagen. Om Nederlanders te motiveren een groene en duurzame tuin te creëren, wordt de Week van de Groene Tuin georganiseerd. Hiermee zet Milieu Centraal zich samen met andere partners in om tuinen in Nederland te vergroenen. Maar willen mensen wel een groenere tuin?

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 69% van de Nederlanders het belangrijk vindt om meer groen in hun tuin te creëren. Tegelijkertijd moet de tuin niet te veel onderhoud hebben. Een tuin met zo min mogelijk onderhoud is namelijk de wens van 57% van de mensen. Naast een groene tuin met weinig onderhoud, vindt 1 op de 2 Nederlanders het belangrijk om een watervriendelijke tuin te hebben. Daarnaast wil maar liefst 32% een moestuin.

Klik hier voor het hele onderzoek.