Great Place to Work

Baksteenproducerend familiebedrijf Vandersanden heeft voor de eerste keer het

Baksteenproducerend familiebedrijf Vandersanden heeft voor de eerste keer het internationaal erkende Great Place to Work-certificaat in ontvangst mogen nemen. ‘Deze erkenning onderstreept dat we met onze visie op het juiste spoor zitten. Waar we al jaren samen aan werken, wordt nu officieel erkend’, zegt Eddy Deconinck, directeur Collectief Welzijn bij Vandersanden.

Het is de eerste keer dat het bedrijf meedingt naar het label. Meteen mocht Vandersanden, met ruim achthonderd medewerkers, het certificaat in de wacht slepen in alle landen waar een grote groep medewerkers actief is: België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zo wordt de baksteenproducent officieel bekroond voor zijn goede werkgeverschap.

Vandersanden draagt als familiebedrijf mensgerichtheid, een familiale sfeer en integriteit hoog in het vaandel.

Het Great Place to Work-certificaat, dat Vandersanden in ontvangst heeft mogen nemen, wordt toegekend op basis van een onafhankelijk onderzoek. Voor de certificering voert de organisatie Great Place to Work een anonieme medewerkersbevraging uit, het Trust Index-onderzoek. Dat onderzoek meet aan de hand van 65 indicatoren de mate van vertrouwen, trots en plezier, net als de perceptie van de werkcultuur.