GreenCademy's eerste studentendag bij Nationaal Bomenmuseum

Actueel 02-02
GreenCademy's eerste studentendag bij Nationaal Bomenmuseum

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn was het toneel van een bijzondere viering: de eerste studentendag van de GreenCademy, het online platform voor een opleiding tot hovenier. Deze dag markeert niet alleen twee jaar van vooruitstrevend onderwijs, maar ook de diversiteit en het enthousiasme van de studenten. Jongeren tussen de 20 en 32 jaar, met achtergronden variërend van horeca tot psychologie, en van fysiotherapie tot archeologie, hebben de stap gezet naar het hoveniersvak via de GreenCademy. Deze mijlpaal toont de kracht van deze aanpak: een flexibele combinatie van online de vaktheorie leren met daarnaast directe praktijkervaring.

GreenCademy's eerste studentendag bij Nationaal Bomenmuseum

De GreenCademy kondigt verheugd aan dat de eerste groep van acht studenten hun certificaten in ontvangst heeft genomen. Deze studenten hebben een sterke theoretische basis gekoppeld aan twee jaar waardevolle praktijkervaring. “Wij zijn trots op de prestaties van onze studenten en op de nieuwe, energieke werknemers die wij aan de branche hebben toegevoegd. Dit succes onderstreept de kansen van een duurzame ontwikkeling in de werving voor het hoveniersvak en wij zijn vastberaden om deze weg te blijven volgen”, vertelt Marianne Laan van de GreenCademy.

GreenCademy's eerste studentendag bij Nationaal Bomenmuseum

Flexibiliteit als drijvende kracht

Het is bijzonder hoe studenten vanuit verschillende disciplines de waarde van het hoveniersvak ontdekken en enthousiast worden van het idee onze leefomgeving te vergroenen, te verfraaien én te verduurzamen. De GreenCademy staat klaar om deze diverse groep van nieuwe hoveniers te ondersteunen en te begeleiden in hun ontwikkeling. De flexibele benadering bewijst dat de hoveniersopleiding meer is dan alleen kennis en kunde; het is een intrinsieke passie aanspreken voor groen, groei, duurzaamheid en technologie.

Leerbedrijf worden met de GreenCademy

“We nodigen hoveniersbedrijven en studenten nog steeds van harte uit om zich aan te melden bij de GreenCademy en zo een cruciale rol te spelen in de ontwikkeling van de volgende generatie vakbekwame hoveniers. Door leerbedrijf te worden, help je niet alleen de eigen branche met enthousiaste nieuwe werknemers, maar investeer je ook in de toekomst van dit mooie ambacht”, aldus Marianne Laan.