Green Retail Awards uitgereikt

Diervilla x. Kodiak® Mixx
Diervilla x. Kodiak® Mixx

Diervilla splendens ‘G2X88544VAR’ (KODIAK® MIXX) en Precious Earth (Mossen) hebben tijdens de najaarseditie 2023 van PLANTARIUM|GROEN-Direkt de Green Retail Award gewonnen.

Diervilla x. Kodiak® Mixx
Diervilla x. Kodiak® Mixx

De Green Retail Awards worden uitgereikt in drie categorieën: Beste Nieuwigheid, Beste Marktinnovatie en Bezoekersfavoriet. Elke categorie kent één winnaar. De Bezoekersfavoriet wordt door de beursbezoekers gekozen en aan het einde van de beurs bekend gemaakt.

Precious Earth Mossen
Precious Earth Mossen

Valkplant BV uit Hazerswoude-Dorp is er met de inzending Diervilla splendens ‘G2X88544VAR’ (KODIAK® MIXX) in de categorie Beste Nieuwigheid met de Green Retail Award vandoor gegaan. “Deze Diervilla heeft een stabiele bonte vorm, dit is vernieuwend voor het Diervilla sortiment. De plant heeft een goede struikvorm en is netjes gepresenteerd en vertoont geen bladverbranding”, staat in het juryrapport.

Green Retail Award voor ‘Mossen’

In de categorie Beste Marktinnovatie was de Green Retail Award voor Precious Earth (Mossen) van Vof de Leeuw den Engelsen uit Someren . De jury was unaniem over Precious Earth (Mossen). “Dit concept is een herintroductie van een mooi assortiment mossen. Het speelt in op twee belangrijke thema’s waar Intratuin zich ook op focust: hittebestrijding en watermanagement. Mos kan als bodembedekker heel goed vocht vasthouden in de tuin en het kan goed tegen de hitte. Precious Earth is een fris product dat, mede dankzij de naam, ook voor de jongere generatie aansprekend is”, aldus de jury.

 PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7 tot 17 uur (op donderdag tot 16 uur). De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.