Groei ondanks afscheid

05-09-2022
Groei ondanks afscheid

Metabo beëindigt de samenwerking met gereedschapsfabrikant en sanitairspecialist Rothenberger in de merken-overkoepelende accu-alliantie CAS.

Groei ondanks afscheid

‘We zijn het niet eens kunnen worden over een gemeenschappelijk beleid omtrent de strategische oriëntatie van de alliantie’, zegt Henning Jansen, CEO van Metabo. ‘Dit is erg jammer, vooral omdat Rothenberger in 2018 een van de 9 oprichtende deelnemers van CAS was. Een alliantie als CAS kan echter alleen groeien en op de lange termijn goed functioneren als alle samenwerkingspartners op essentiële punten eensgezind optreden. Dit was de laatste tijd niet meer het geval bij Rothenberger. Daarom zagen wij, ook in het belang van onze momenteel 32 andere CAS-partners, geen mogelijkheid om onze samenwerking met Rothenberger voort te zetten.’

CAS is niet alleen 's werelds eerste alliantie voor merkoverkoepelende accu's voor elektrisch gereedschap, het heeft ook het grootste aantal deelnemende fabrikanten. In 4 jaar tijd is het aantal partners gestegen van 9 in het begin tot momenteel 33. Tegen het einde van het jaar verwacht de alliantie uit te groeien tot 35 partners en zelfs tot 50 tegen 2023.