Groen in de stad van bewezen meerwaarde

Algemeen 04-07
Groen in de stad van bewezen meerwaarde

Welke werking heeft de aanwezigheid van groen op de ligduur van patiënten in een ziekenhuis? Is er een relatie tussen het ervaren van straatoverlast en de aanwezigheid van groen? Kunnen we de betrokkenheid van de buurtbewoners vergroten met de openbare inrichting?

Groen in de stad van bewezen meerwaarde

Tientallen wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven de meerwaarde van groen. Deze zijn verzameld en samengevat in de volledig bijgewerkte factsheets.

Groen in de stad van bewezen meerwaarde

Productie: De Groene Stad

Er zijn vijf verschillende factsheets met uiteenlopende thema’s: leren, wonen, werken, zorg en algemeen. De onderzoeken en resultaten hebben betrekking op binnen en buitengroen. Daarbij raken de factsheets thema’s aan als het effect van groene daken en gevels, de werking van groen op het concentratievermogen van kinderen en stressreductie bij patiënten in wachtruimtes. De sheets geven ieder per thema de resultaten weer van wetenschappelijke onderzoeken. De gegevens zijn bijeengebracht door Wageningen University & Research (WUR). Stichting De Groen Stad zorgde voor de productie.

De geheel geactualiseerde versies 2024 bevatten de allerlaatste inzichten in de meerwaarde van groen. De factsheets zijn vrij beschikbaar via degroenestad.nl/factsheets. Kennis mag uit de factsheets overgenomen worden, met bronvermelding van WUR en Stichting De Groene Stad.