Groenblauwe oplossingen in de prijzen

18-11-2022
Groenblauwe oplossingen in de prijzen

Het praktijkgericht onderzoek naar ‘groenblauwe oplossingen’ van de Hanzehogeschool Groningen heeft de derde plaats behaald bij de RAAK-awards. De jury van de RAAK-award was enthousiast over het onderzoek waarbij inzicht wordt verkregen in het samenspel tussen water en hun groene omgeving.

Groenblauwe oplossingen in de prijzen

Van links projectcoördinator Joey Koning, lector Floris Boogaard, programmamanager Kenniscentrum NoorderRuimte Liesbeth Jorritsma en projectleider Thomas Klomp.

In dit project zijn lector Floris Boogaard en projectleider Thomas Klomp en hun onderzoekers letterlijk het lab uitgekomen en het land in gegaan. Samen met studenten zijn meer dan 50 locaties onderzocht met groenblauwe oplossingen die onderdeel zijn van een klimaatbestendige inrichting.

De jury waardeert de integrale aanpak waarbij niet alleen gekeken is naar de technocratische kant van deze infiltrerende stadsparken, wadi’s en raingardens, maar ook naar de toegevoegde waarde voor bewoners. Het projectteam brengt de kennis die hieruit voortkomt samen op zo’n manier dat ook een volgende generatie hiermee aan de slag kan.

Met de RAAK-prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Het regieorgaan is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk  Onderzoek (NWO).

Kijk hier voor meer informatie over groenblauwe oplossingen;

Het juryrapport van de prijswinnaars is hier te vinden;