Groene gevels en daktuinen op Schiphol

Bij twee gloednieuwe distributiecentra op Schiphol Trade Park is 1386,5 vierkante meter verticaal groen geplaatst. De planten zijn verdeeld over meerdere groene gevels, met het MobiPanel systeem.

Groene gevels en daktuinen op Schiphol | TuinVAK
Groene gevels en daktuinen op Schiphol | TuinVAK
Groene gevels en daktuinen op Schiphol | TuinVAK

Naast de groene gevels zijn er ook twee grote daktuinen aangelegd met een totaal van 650 vierkante meter. Hierin zijn verschillende bomen, struiken en 2600 MobiRoof ECO sedumcassettes opgenomen.

VDG Property Development heeft de krachten gebundeld met hun eigen bouwbedrijf Unibouw, om het nieuwe VDG Warehouse Schiphol II te ontwikkelen. Het nieuwe pand is voorzien van totaal 636,5 vierkante meter verticaal groen, verdeeld over twee groene gevels met het gepatenteerde MobiPanel systeem. MobiPanel is een innovatief, duurzaam en lichtgewicht systeem voor groene gevels. Mede hierdoor kan het gebouw naast de duurzaamheidseisen, BREEAM-NL-certificering ‘Excellent’, voldoen aan de hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving.

Bij het naastgelegen nieuwe distributiecentrum van logistieke vastgoedonderneming WDP en mede-ontwikkelaar Minerva Development zijn groene gevels met een totaaloppervlakte van 750 m2 geplaatst. Ook zijn hier twee grote daktuinen aangelegd.

Bij het ontwerp van Dedato Architecten is er rekening gehouden met het opnemen van natuurinclusiviteit.