Groenprijs voor duurzame daken

#Tuinvak 07-09-2018
Groenprijs voor duurzame daken

Groenprijs voor duurzame daken
De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Op 4 september nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging ditmaal naar Rooftop Revolution uit Amsterdam.
Duurzame Dinsdag is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.
De VHG Groenprijs is een ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder uit kan groeien. Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en steden. Ze adviseren bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken en ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie-ambitieZo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig voor bewoners en bezoekers, zowel mens als dier.
Duurzame Dinsdag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties.
Foto: Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (midden) met van links Maurits Groen (juryvoorzitter), Jaap de Jong en Suze Gehem van Rooftop Revolution en VHG-directeur Egbert Roozen. (Foto Ed Zeelt)