Groentrends: van klimop tot hiphop

#Tuinvak 09-12-2019
Groentrends: van klimop tot hiphop

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl presenteren de Groenbranche trends voor 2020 aan de hand van drie verschillende waardetrends: Heal, Unbox en Disarm. Onder elke waardetrend hangt een stijltrend (Inner Retreat, Blended Cultures en Street Savage), waar een koppeling naar de groensector is gemaakt.
Groentrends: van klimop tot hiphop
Waardetrend Heal
We snakken naar een zo gemakkelijk mogelijk leven en vinden oplossingen in het creëren van overzicht met techniek. Napping stores poppen overal op en vorig jaar opende Mooiwatplantendoen.nl bijvoorbeeld een Plant Bathing Studio. Binnen de waardetrend Heal valt de stijltrend Inner Retreat: lichte serene ruimten met ronde vormen.

Waardetrend Unbox
Grenzen tussen generaties, genders, afkomst en andere indelingen vervagen stap voor stap. Het is tijd voor emancipatie van alles. Zelfs de grens tussen organisch leven en kunstmatige intelligentie wordt doorbroken. Binnen de waardetrend Unbox valt de stijltrend Blended Cultures: vrolijk, nonchalant en kleurrijk met folklore invloeden.

Waardetrend Disarm
De behoefte aan echtheid, imperfectie en vrijheid groeit. Deze behoefte beantwoordde Mooiwatbloemendoen.nl met een bloemenmuur, waar de bloemen symbool stonden voor meer moed, meer lef-alles waar we meer van nodig hebben. Binnen de waardetrend Disarm valt de stijltrend Street Savage: uitgesproken kleuren en krachtige dessins met street-invloeden uit de hip hop-cultuur.