GTM Professional presenteert vernieuwde Elephants Trunk 3

GTM Professional presenteert de volledig vernieuwde Elephants Trunk 3, het ergonomische harnas dat hoveniers helpt het zware werk met een heggenschaar of hand gedragen bladblazer te verlichten.

GTM Professional presenteert vernieuwde Elephants Trunk 3 | TuinVAK
GTM Professional presenteert vernieuwde Elephants Trunk 3 | TuinVAK
GTM Professional presenteert vernieuwde Elephants Trunk 3 | TuinVAK

De katrol op de onderrug heeft een trekkracht van 3 kg waardoor een groot deel van het gewicht van het gereedschap wordt verplaatst van de armen naar de heupen. Zo worden spiergroepen die je tijdens het snoeien of bladblazen het meest nodig hebt aanzienlijk ontlast en zijn pijnlijke armen of schouders verleden tijd.

De Elephants Trunk 3 heeft een compleet nieuw ontwerp. Het nieuwe harnas is bijvoorbeeld uitgebreid in te stellen.

De open gewerkte rugdelen en nieuwe kussens zorgen samen voor een optimale ventilatie tijdens het werken op warme dagen.

GTM Professional produceert in eigen fabriek

Ook nieuw en bijzonder handig is het feit dat de buis van de Elephants Trunk 3 inklapbaar is voor compacte opslag en transport. De buis is tevens in een hogere positie instelbaar, bijvoorbeeld om de bovenkant van de heg te snoeien.

Het brein achter dit innovatieve harnas is De Wild uit Roosendaal. Het familiebedrijf produceert naast de houtversnipperaars van GTM Professional ook de Elephants Trunk in eigen fabriek.