Haal de tegel uit je tuin

#Tuinvak 06-05-2020
Haal de tegel uit je tuin

De coronacrisis is een geschikt moment om de natuur een handje te helpen en je tuin of het balkon groener te maken. Dat stellen Addenda en de gemeente Amsterdam. Met verschillende acties inspireren zij wijkbewoners om met planten en bloemen aan de slag te gaan.  
Haal de tegel uit je tuin
Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast in je buurt, maar vergroot ook de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Een stad met meer groen en minder steen is de gezamenlijke missie van Addenda en Amsterdam Rainproof. Onlangs hebben de kwekers van Addenda en Amsterdam Rainproof de bewoners van Amsterdam Noord in de wijken Tuindorp Oostzaan en Ijplein/Vogelbuurt in het zonnetje gezet met een vrolijke campanula.
In samenwerking met de gemeente Amsterdam en diverse woningcorporaties zijn de planten bij de bewoners in de tuintjes geplant en op gepaste afstand contactloos overhandigd. Addenda en Amsterdam Rainproof willen samen de bewoners inspireren hun tuintje of balkon te vergroenen. ‘Een plantje voor jou en voor de stad, Goed voor de bijtjes en een Rainproof Amsterdam’ luidde de boodschap.
Gemeente Amsterdam ondersteunt dit initiatief en organiseerde in navolging hiervan de ‘Haal de tegel uit je tuin’ actie. Met deze tegelservice helpt de gemeente mee om de tegels die uit de tuinen gehaald worden in Amsterdam Noord op te halen.
Addenda.info