Handboek Klimaatslim tuinieren

Actueel 13-02
Handboek Klimaatslim tuinieren

Het valt niet te ontkennen: ons klimaat verandert. Maar hoe ga je daar als tuinliefhebber mee om? Welke beplanting is het meest klimaatbestendig? Hoe bescherm je je planten tijdens perioden van langdurige droogte of juist extreme regenval? Welke rol spelen niet-natuurlijke materialen? Hoe zorg je voor meer planten- en dierenleven in je tuin?

Handboek Klimaatslim tuinieren

Tuinontwerper Moniek de Bakker ontwerpt natuurlijke tuinen met plaats voor plant, mens en dier. Tuinen die onderhoudsvriendelijk zijn en waarin de aanwezige beplanting en andere materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. In het boek Klimaatslim tuinieren laat ze zien dat het door slimme keuzes te maken mogelijk is je tuin zowel natuurvriendelijk als toekomstbestendig te maken. Van bodem tot balkon, alle aspecten van klimaatslim tuinieren komen aan bod. En met haar praktische stappenplannen kun je zelf meteen aan de slag.

Handboek Klimaatslim tuinieren
  • Zeer compleet boek: van bodem tot balkon

  • Praktisch handen-uit-de-mouwen-boek met heldere stap-voor-stapuitleg van een aantal doe-het-zelfprojecten

  • Zeer rijk geïllustreerd

Klimaatslim tuinieren
Maak je tuin natuurvriendelijk en toekomstbestendig
Moniek de Bakker, Anneke Beemer
€ 29,99
224 pagina's
ISBN 9789089899552
Hardback
Verschijnt 19 februari 2024

Auteur Klimaatslim tuinieren

Moniek de Bakker werkt sinds 2013 als tuinontwerper onder de naam ‘Tuin van de buren’. Haar tuinbedrijf is aangesloten bij Vakgroep Wilde Weelde, een vereniging van bedrijven die
milieubewust werken aan een natuurrijke omgeving.