Heco toont compleet programma houtschroeven op Dach+Holz

Algemeen 23-02
Heco toont compleet programma houtschroeven op Dach+Holz

Heco-Schrauben, de Duitse fabrikant van bevestigingsoplossingen, presenteert tijdens Dach+Holz International 2024 zijn complete assortiment voor de constructieve houtbouw. Naast de Heco-Topix-plus houtschroeven zijn er schroeven voor de bevestiging van dakisolatie, draadstangen, schroeven voor hout-staalverbindingen en hout-betonverbindingen te zien. Bovendien kunnen de bezoekers kennismaken met de Heco Calculatie Software en het Handboek voor de Houtbouw. Heco is tijdens Dach+Holz te vinden op stand 9.302 in hal 9. Op de stand worden regelmatig demonstraties van de toepassing van de schroeven gegeven.

Heco toont compleet programma houtschroeven op Dach+Holz

Centraal op de Heco-stand staat het uitgebreide assortiment Heco-Topix-plus houtschroeven, dat geschikt is voor tal van toepassingen in de houtbouw. De schroefdraad van de houtschroeven is geoptimaliseerd voor de lengte van de schroef en de schroeven hebben het ‘MagicClose-Effect’ waarmee houtdelen automatisch tegen elkaar aangetrokken worden. Dankzij de speciale Heco-Drive met ‘Gripfit’ blijven de schroeven op het bit zitten en kunnen ze gemakkelijk met één hand ingedraaid worden. Nieuw in het Topix-plus assortiment zijn voldraadschroeven met een diameter tot 10 mm. en een lengte tot 800 mm.

Heco toont compleet programma houtschroeven op Dach+Holz

Op de stand zijn ook de nieuwe assortimentskoffers te zien, die Heco vorig jaar op de markt bracht. Er is een ruime keuze uit (stapelbare) boxen met een selectie van schroeven voor de houtbouw, maar de boxen kunnen ook naar eigen inzicht ingericht en gevuld worden. 

Heco-handboek en calculatiesoftware

Om bouwprofessionals die zich bezighouden met ontwerp, calculatie en uitvoering van houtbouwprojecten te ondersteunen, stelt Heco-Schrauben momenteel een Handboek voor de Houtbouw samen. Het handboek vormt een aanvulling op de HCS calculatiesoftware van de fabrikant. Met behulp van de software en het handboek, kunnen bouwprofessionals houtverbindingen en houtconstructies doorrekenen en krijgen ze suggesties voor het gebruik van de juiste soort en het juiste aantal schroeven. Daarnaast kunnen ze met HCS 2D- en 3D-tekeningen uitdraaien. De software is beschikbaar in het Nederlands en kan gratis van de website gedownload worden.