Het regent tonnen

De Nederlandse leverancier van Nature regentonnen, Outside Living, merkt dat vooral de vraag naar grotere regentonnen de afgelopen 2 jaar flink is toegenomen.

Bij 33% van de Nederlandse woningen met een tuin staat tegenwoordig al een regenton
Het regent tonnen | TuinVAK
Het regent tonnen | TuinVAK

Bij 33% van de Nederlandse woningen met een tuin staat tegenwoordig al een regenton om water op te vangen en te hergebruiken. Waar eerst vooral regentonnen van 100 tot 200 liter populair waren, ziet de leverancier in Nederland het laatste jaar een verdubbeling in de verkoop van de regenton van 276 liter.

De grotere, rechthoekige muurtanks van 276 liter zijn zo ontworpen dat ze aan de muur bevestigd worden en niet te veel ruimte innemen. Aan de voorzijde zit een kraantje voor het vullen van een emmer of gieter, aan de rechterkant zit de vulindicator met daaronder een kraantje om de tank helemaal leeg te laten lopen. De regentank komt met een aansluitset om de tank aan de regenpijp te verbinden.

Mensen die al een regenton hebben, hoeven niet per se een groter exemplaar te kopen maar kunnen met een koppelstuk ook meerdere tonnen aan elkaar verbinden. Dankzij het koppelstuk gaat de overstort van de eerste ton naar de tweede ton.

outsideliving.com