Home Sweet Home

Piuarch neemt deel aan de Milano Design Week 2022 met het project HomeSweetHome / Fostering Synergies for Biodiversity, dat de vraag stelt ehoe belangrijk de natuur en het behoud ervan is.

Nadenkend over het concept van thuis en de verschillende interpretaties ervan - huis /

Nadenkend over het concept van thuis en de verschillende interpretaties ervan - huis / gebouw, huis / stad, huis / planeet - heeft Piuarch een huis voor insecten ontworpen, een module die is ontworpen als een habitat om het leven van deze onschadelijke en solitaire soorten te bevorderen, waarin ze hun toevlucht kunnen vinden en zich kunnen voortplanten.

Elke HomeSweetHome module is gemaakt met een 3D klei extrusie printer. Eenmaal gedroogd en gebakken bij een temperatuur van ongeveer 950° Celsius, verandert de klei in terracotta, een stabiel en resistent materiaal dat geschikt is voor buiten. Dankzij de openingen van verschillende grootte aan elke kant van de module, kunnen verschillende soorten hun toevlucht vinden en zich in dit huis voortplanten voor insecten, waardoor de biodiversiteit ook in de stedelijke omgeving in stand wordt gehouden.

Het HomeSweetHome-project is ontwikkeld door Piuarch in samenwerking met Apicolturaurbana.it, een in Milaan gevestigde organisatie die al jaren werkt aan ecologische duurzaamheid, biodiversiteit en het behoud van bestuivende insecten.