Hoog filtervermogen

#Tuinvak 20-05-2021
Hoog filtervermogen

Met het nieuwe modulaire doorstroomfilter ProfiClear Premium XL bouwt Oase zijn succesvolle filterserie ProfiClear Premium consequent uit. 
Hoog filtervermogen
Dankzij de grotere trommel voor de mechanische filtratie die in de eerste stap plaatsvindt, levert hij een hoger filtervermogen dan de andere producten uit de serie. Daarmee is hij bijzonder geschikt voor koi-professionals en eigenaren van grote vijvers. In koi-vijvers tot 100 m3 of in grote natuur- en zwemvijvers tot 530 m3 zorgt het filter voor een uitstekende waterkwaliteit.
De ProfiClear Premium XL is verkrijgbaar in twee varianten: gravitatie en gepompt, met een maximale doorstroming van 66.000 l/u (gravitatie) resp. 50.000 l/u (gepompt). De gravitatie-uitvoering wordt naast de vijver op waterniveau geïnstalleerd en heeft het voordeel dat de techniek bijvoorbeeld onder een houten brug kan verdwijnen en dus onzichtbaar is. Bovendien heeft hij een hogere doorstroming dan de gepompte variant en werkt hij zeer energiezuinig. De gepompte variant wordt zichtbaar naast de vijver geïnstalleerd, maar is daardoor eenvoudiger te installeren en te onderhouden.