Hoog gras en struikgewas efficiënt maaien

Hoog gras en struikgewas efficiënt maaien

Professionals in het tuin- en landschapsonderhoud of gemeentediensten kunnen vanaf nu beroep doen op de nieuwe FSA 200 om hoog gras en struikgewas efficiënt te maaien. De krachtigste accubosmaaier van STIHL hoeft namelijk niet onder te doen voor de benzinemachines in dezelfde klasse en dankzij zijn grote maaicirkel – tot 450 millimeter bij gebruik met een maaidraad – gaat het werk snel vooruit.

Hoog gras en struikgewas efficiënt maaien

Bovendien is hij zo stil dat je doorgaans geen gehoorbescherming nodig hebt en is hij dus ook uiterst geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen. Het toerental van de krachtige EC-motor kan je naar wens in drie stappen aanpassen, rechtstreeks op de ergonomische bedieningshendel. Dat zorgt voor een uitzonderlijk maaivermogen en een hoge energie-efficiëntie. Een gemakkelijk te reinigen luchtfilter houdt de motor koel en helpt zo de levensduur van de machine te verlengen.

Hoog gras en struikgewas efficiënt maaien

Maaien minder vermoeiend

De ergonomische dubbele handgreep en het standaard antivibratiesysteem dragen ook bij aan het werkcomfort bij langdurig gebruik. Ze verminderen immers de druk op de gewrichten en spieren van de gebruiker zodat het hanteren van de machine minder vermoeiend wordt. De bosmaaier is compatibel met verschillende snijgereedschappen, waaronder metalen snijgereedschappen, draadmaaikoppen en maaikoppen met kunststofmessen.