Hortus botanicus legt planten onder de loep

Vanaf zaterdag 23 april 2022 gaat de Hortus botanicus Leiden van start met de nieuwe programmering rondom het Europese wetenschapsjaar Leiden European City of Science, kortweg Leiden 2022.

Als allereerste Europese stad organiseert Leiden een wetenschapsfestival van 365 dagen,

Als allereerste Europese stad organiseert Leiden een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol kennis, kunst en kunde, bedoeld voor iedereen met een nieuwsgierige geest. De Hortus, de enige botanische tuin van de stad en dé plek waar onderwijs en onderzoek naar planten gefaciliteerd wordt, speelt daar natuurlijk ook een rol in. Onder de titel 'Planten onder de loep' biedt de Hortus verdiepende activiteiten voor jong en oud.

Elke dag van het jaar heeft een ander thema gekregen. Op 23 april is het thema ‘Aarde’ en is de Hortus de partner van de dag. Er wordt een wetenschapsfestival georganiserd met eventuele coronabeperkingen in het achterhoofd. Romke van de Kaa, schrijver van het boek De onderwereld van de tuin, en Vincent Merckx van Naturalis Biodiversity Center, trappen af. In de tuin staan kramen waar bezoekers kunnen proeven, luisteren en proberen; er is een speurtocht en pop-up wetenschappers geven tien-minuten colleges op verschillende plekken in de tuin.

De Wetenschapsdag op 23 april is ook de officiële aftrap van het jaarthema 'Planten onder de loep'.