Houten gevels in vijftien nieuwe kleuren

21-12-2022
© ADLER
© ADLER

Lignovit Platin, ADLER’s lazuur met metallic look, is nu in vijftien nieuwe kleuren verkrijgbaar.

© ADLER
© ADLER

ADLER bracht meer dan 20 jaar geleden Pullex Silverwood op de markt. Dit lazuur zet het natuurlijke vergrijzingsproces buitenspel en zorgt ervoor dat hout gelijkmatig vergrijst. Inmiddels kunnen houten gevels – ongeacht welke houtsoort of -textuur – op veel verschillende manieren worden beschermd. Naast oplosmiddelhoudende producten zijn er hiervoor inmiddels ook veel producten op waterbasis op de markt. Daarnaast kan de klant uit talloze looks kiezen.

© ADLER
© ADLER

Voorvergrijzen met ADLER-producten kent geen grenzen, of het nu om de intensiteit of de kleur gaat: van helder stralend zilver tot donkerrokerig bruin is alles mogelijk.

© ADLER
© ADLER

ADLER Lignovit Platin is nu dus in nog meer kleuren verkrijgbaar – van het zonnige, warme Nazca-goud tot het vurige Thulit-rood en het aardse Mojave-groen.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe trendkleuren hechtte ADLER bijzonder veel waarde aan een zeer goede weerbestendigheid en een gelijkmatige verwering. Daarnaast wordt het oppervlak van een houten gevel tegenwoordig niet meer geheel door de lak ‘bedekt’, maar wordt de natuurlijke schoonheid van het hout juist benadrukt. Bij gebruik van Lignovit Platin blijft de houtstructuur dan ook goed zichtbaar.