Husqvarna introduceert Automower 520 EPOS

De Automower 520 EPOS robotmaaier van Husqvarna is ontwikkeld voor de professionele markt en combineert een hoge productiviteit met een kostenefficiënte oplossing voor kleinere maaigebieden.

   Fotocredit: Husqvarna
Fotocredit: Husqvarna
Fotocredit: Husqvarna

De 520 EPOS werkt met navigatie via satellietsignalen en daardoor is afbakening van het terrein met begrenzingsdraad niet meer nodig. De virtuele grenzen zorgen ervoor dat je probleemloos kunt beluchten, verticuteren en graven zonder het risico een grensdraad te beschadigen. Een extra troef is dat de 520 EPOS ook in patronen kan maaien. Je kunt onder meer kiezen uit rechte banen of dambord-, driehoek- en diamantvormige patronen.

De maaicapaciteit van de nieuwe robotmaaier bedraagt 5.000 m2 in 48 uur.

Ultraflexibel met Husqvarna Fleet Services

Doordat de professionele EPOS-maairobots verbonden kunnen worden met het managementsysteem Husqvarna Fleet Services beschikt de gebruiker over een ultraflexibele oplossing waarmee eenvoudig maaizones gepland en ingesteld kunnen worden. Ook kunnen maaizones tijdelijk worden vermeden bijvoorbeeld tijdens het bestuivingsseizoen.

De EPOS-technologie van Husqvarna zorgt voor virtuele begrenzing van het maaigebied via satellietnavigatie met een precisie van zo’n 2 cm. Daarvoor dient wel een referentiestation te worden geïnstalleerd. Het assortiment professionele robotmaaiers met EPOS-technologie omvat 4 modellen die geschikt zijn voor een perceel tot 75.000 m2.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.