Impressies van hemel, zee en aarde

26-01-2023
Impressies van hemel, zee en aarde

Brèche Fantastique en Amazoniet, respectievelijk een marmer en een kwartsiet, maken beide deel uit van de Antolini Exclusive Collection, het portfolio van Antolini met meer dan 85 uitzonderlijke materialen.

Impressies van hemel, zee en aarde

Brèche Fantastique valt op door zijn aardse tinten die opgaan in schaduwen die de kracht van Moeder Natuur weerspiegelen. De aderen en chromatische lagen, van grijs - en zandtinten tot lichtgevend wit, onthullen een intense, voortdurend nieuwe schoonheid.

Impressies van hemel, zee en aarde

Er zijn veel verschillende gebruikscontexten voor dit marmer, ook met platen van ruime grootte. Op een muur in de meest intieme ruimtes van het huis, in een slaapkamer of als achtergrond voor woonruimtes en hospitality zones, als top voor een vergadertafel of een spectaculair tableau bij de ingang van een winkel, belichamen deze panelen een uniek, onnavolgbaar karakter.

Amazoniet, een zeldzaam vulkanisch mineraal, is een granitisch pegmatiet samengesteld uit verschillende minerale verbindingen, dat opvalt door zijn mengsel van tonen die  luchten aan zee  suggereren, verschuivend van turkoois naar emerald groen. De expressieve impact van dit kwartsiet en zijn natuurlijke weerstand tegen corrosie, in contact met op zuur gebaseerde organische elementen, maken het een ideale keuze voor interieurs met een accent op ontspanning en psychofysisch welzijn, in badkamers en spa's, woonruimtes en  keukenbladen.