Intrigerend landschap 8 meter boven het maaiveld

De Rooftop Award 2022 werd uitgereikt voor de multifunctionele daktuin van Ebben Inspyrium in Cuijk. Juryvoorzitter Arjen Ketting (MVRDV) overhandigde de prijs uiteindelijk aan Boomkwekerij Ebben en VIC Landscapes.

1400 m2 daktuin met een grote verscheidenheid aan meerstammige bomen, bomen en

1400 m2 daktuin met een grote verscheidenheid aan meerstammige bomen, bomen en struiken met eetbare vruchten, vaste planten, kruiden en gevelgroen, vormt op zo'n acht meter boven maaiveld een natuurlijk en intrigerend landschap.

Het brede assortiment aan beplanting maakt van de tuin een plek die de biodiversiteit stimuleert en waardoor zowel mens als dier zich voelen aangetrokken. Bij de boomhut zorgen een strook karaktervolle bomen met samengesteld blad en onderbeplanting met voornamelijk grootbladige struiken en planten en veel varens voor een waar junglegevoel. De meeste ‘junglebomen’ hebben een eetbare vrucht en ook in de eilanden zijn bomen gebruikt die eetbare vruchten geven. De onderbeplanting van kruiden zoals dwerg origanum, hyssop, bonenkruid, kruiptijm, wilde knoflook, salie en munt vult dit aan.

Achterin de daktuin is een zuurminnende hoek ingericht. Hier is geen kalkrijk lavasubstraat toegepast, maar zuurder daktuinsubstraat met turf. Bosbes, veenbes, honingbes, vossenbes, bergthee en gojibes doen het hier uitstekend.

Daktuin Ebben Inspyrium is ontworpen door VIC Landscapes. Beplanting en bomen zijn gekozen door Boomkwekerij Ebben. 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.