Kwekers en kopers corona-proof

Het afgelopen half jaar heeft Plantion beleefd als een periode waarin kwekers, kopers, medewerkers en leiding achter elkaar zijn blijven staan. Dit werd duidelijk tijdens de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van Plantion. 
Kwekers en kopers corona-proof  | TuinVAK
Plantion creëerde condities om het veilen door te kunnen laten gaan, na afstemming met de veiligheidsregio. Veel kopers maakten gebruik van Kopen Op Afstand, anderen bleven naar de afmijnzaal komen. Met plexiglasschermen en een strikte zetelverdeling zorgde Plantion ervoor dat het daar ‘veilig’ was. Na enkele dramatische dagen waarin producten moesten worden doorgedraaid, werd de weg omhoog weer gevonden. Plantion nam geen beperkende maatregelen voor de aanvoer, maar overlegde wel voortdurend met haar kopers en aanvoerders over vraag en aanbod. Vooral het bloemistenkanaal herstelde zich snel: in moeilijke tijden zijn bloemen en planten een bron van troost. Zodoende noteert Plantion over het eerste half jaar zelfs een stijging van de klokomzet (+4,4 procent).
Een aantal projecten had tijdens de coronacrisis wat minder prioriteit, maar wordt inmiddels weer opgepakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor ‘Klokaanbod’, de digitale catalogus met actuele foto’s van aangevoerde producten. 
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.