Laders op afstand bedienen

Bobcat introduceert de MaxControl-afstandsbediening, waarmee bestuurders compacte Bobcat-laders op afstand kunnen bedienen met behulp van een app op een iPhone of iPad.

Het MaxControl-systeem is een nieuwe oplossing voor afstandsbediening, die kan worden

Het MaxControl-systeem is een nieuwe oplossing voor afstandsbediening, die kan worden toegepast in vele sectoren zoals de bouw, sloop & recycling, landbouw, groenvoorziening, reiniging en material handling.

Met MaxControl hoeven eigenaren van Bobcat-laders niet de nieuwste machines of dure hardware aan te schaffen om te kunnen werken met de afstandsbediening. Het systeem is compatibel met alle Bobcat-laders met selecteerbare joystickbediening (Selectable Joystick Control ofwel SJC) die zijn geproduceerd in 2004 of later. MaxControl is nu beschikbaar voor iOS-apparaten, maar in de nabije toekomst komt daar ook een versie voor Android bij.

Met het MaxControl-systeem heeft de bestuurder altijd de mogelijkheid om de machine op afstand te bedienen. Hij hoeft alleen maar de smart phone tevoorschijn te halen en kan dan binnen enkele tellen de compacte Bobcat-lader bedienen, zonder dat er extra voorzieningen nodig zijn. Aangezien er met een app wordt gewerkt is alle functionaliteit beschikbaar zodra die wordt geactiveerd.