Leerzaam en finalewaardig

Teams van Aeres Velp, Vonk Hoorn, Yuverta Houten en Yuverta Nijmegen zijn de winnaars geworden van de driedaagse kwalificatiewedstrijd voor het Skills Heroes NK Hovenier 2023 van Koninklijke VHG.

De vier winnende teams en VHG-directeur Marc van Rosmalen

Liefst twaalf teams van twee studenten streden afgelopen week bij IPC Schaarsbergen om vier tickets voor de finale, die van 10 tot en met 12 januari 2023 in Hardenberg wordt gehouden. Ze leverden allemaal prachtig werk.

Coaches van de studenten noemden de kwalificatieopdracht ‘ontzettend leerzaam’ en ‘finalewaardig’. De wedstrijdtuin, ontworpen door Hans Bouwens en mede mogelijk gemaakt door talrijke sponsors, kende veel organische vormen en natuurlijke materialen. De deelnemers maakten onder andere een ingewikkelde pergola van inlands robinia hout, twee halfronde stapelmuren van natuurstenen keien, een pad en twee trappen van flagstones, een rechte stapelmuur, een vijver en veel beplanting.

Het team dat in januari Nederlands kampioen wordt, neemt in september deel aan de Europese vakwedstrijden EuroSkills 2023 in het Poolse Gdansk.

Winnaars (scholen in alfabetische volgorde):

Aeres Velp

Willem Matema en Twan Geven. Coach Elbert Roordink

Vonk Hoorn

Roy van der Meer en Thijs Abbekerk. Coach Harold Bastiaansen

Yuverta Houten

Jarco van Veldhuizen en Martijn Westereng. Coach Willem Heuseveldt

Yuverta Nijmegen

Skip Willems en Teun Bevers. Coach Huub van Aar

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.