Levendige tweede voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Algemeen 08-02
Levendige tweede voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt

De tweede Voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt was succesvol. Er heerste een levendige stemming op de beursvloer, die zeker op de eerste beursdag na opening direct volstroomde. Bezoekers werden getrakteerd op een breed aanbod van direct beschikbaar buitengroen en meer dan 180 exposanten die hun bedrijf en assortiment met enthousiasme presenteerden.

Levendige tweede voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Exposanten kijken terug op een waardevolle editie. Gesprekken met (nieuwe) relaties en de handel die werd geschreven maakten dat deze voorjaarseditie als positief werd afgesloten. Ook beursmanager Marjolein Wieckardt spreekt over een succesvolle beurs. “Het was een sfeervolle en ontspannen beurs, met een mooi aantal bezoekers. Het was ook fijn dat groepen bezoekers, zoals tuincentrumketens de weg naar de beurs wisten te vinden. Zo was er een groep van De Bosrand, die gezamenlijk aftrapten met een kop koffie en vervolgens de beursvloer op gingen.”

Levendige tweede voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Aandacht voor veenarm op voorjaarseditie

Op de Green Future Hub was deze editie aandacht voor veenarm. Acht exposanten presenteerden veenarm/veenvrij gekweekte producten. Tijdens de inloop vragensessies gingen specialisten van Anthos, Delphy, LTO Vakgroep Bomen en vaste planten en Vereniging Potgrond- en substraatfabrikanten Nederland met bezoekers en exposanten in gesprek over dit onderwerp. Algemene conclusie was dat het is goed dat er, met de gehele keten, naar de milieu aspecten rondom het gebruik van veen wordt gekeken. Hoewel de verwachting is dat veen bij de teelt in substraat een belangrijke rol zal blijven spelen, is het advies om wel aan de slag te gaan met veenarm of veenvrij telen. Daarnaast wordt het gebruik van verantwoord gewonnen veen met het Responsibly Produced Peat (RPP)-keurmerk in het kader van duurzaamheid aanbevolen.

Levendige tweede voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Bezoekersfavoriet – Green Retail Award

Direct bij de ingang van de beurs was de presentatie van de twaalf nominaties voor de Bezoekersfavoriet. Bezoekers konden met groene ballen hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste nieuwe plant. Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico van Kwekerij Verboom B.V. uit Zevenhuizen was overduidelijk de favoriete plant. Er moest zelfs een extra pilaar aan te pas komen om de groene ballen te kunnen deponeren. Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico doet zijn naam eer aan door de magisch mooie kleuren van de bloemen. De plant heeft een sprekende roze-witte bloemkleur en prachtig gemarmerd blad. De gemarmerde bladeren sieren de tuin jaarrond. Als bijna de hele wintertuin slaapt brengt Magico kleur in de tuin!