Lichtgewicht multiplex voor CO2

STIHL heeft zijn partnerschap met Fairventures Worldwide versterkt om een nieuw project te ontwikkelen. Door bomen te planten in Oeganda en op het Indonesische eiland Borneo zal Fairventures de komende jaren in opdracht van STIHL 120.000 ton CO2 opslaan.

Lichtgewicht multiplex voor CO2 | TuinVAK
Lichtgewicht multiplex voor CO2 | TuinVAK

Al sinds 2017 steunt STIHL de non-profitorganisatie Fairventures Worldwide met financiƫle middelen, machines en knowhow.

Fairventures helpt kleine boeren om lokale boomsoorten te herplanten op aangetaste en ontboste regenwoudgebieden, zodat er ruimte ontstaat voor verschillende voedselgewassen.

Agrobosbouw levert op korte en middellange termijn inkomsten op uit oogsten van voedselgewassen en hout, zonder het regenwoud te vernietigen of de uitbreiding van monoculturen zoals palmolieplantages aan te moedigen.

Het herbebossingsproject zal ongeveer 120.000 ton CO2 aan de atmosfeer onttrekken en door het geoogste hout voor multiplex te gebruiken, blijven boomsoorten met een hogere waarde gespaard. Het lage gewicht van het hout zal bovendien nieuwe toepassingen met toegevoegde waarde voor lichtgewicht constructies mogelijk maken, bijvoorbeeld voor de binnenkant van vliegtuigen en voertuigen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.