Meer efficiëntie met draagarm- en palletstellingen

Meer efficiëntie met draagarm- en palletstellingen

Met een nieuw logistiek centrum in Hattemerbroek in Nederland heeft Trendhout aanzienlijk meer opslagcapaciteit en grotere efficiëntie in de logistiek bereikt. De fabrikant van exclusieve tuinhuizen koos voor stellingsystemen van OHRA.

Meer efficiëntie met draagarm- en palletstellingen

In slechts twee weken installeerde de specialist voor stellingen voor zwaar gebruik een staalvolume van zes volgeladen vrachtwagens – daaruit ontstond een stellingsysteem met 390 meter draagarmstellingen en opslagruimte voor 1.422 pallets.

Voorheen werden de voorraadartikelen – luifels, tuinhuizen, ramen en deuren tot glazen schuifwanden en werkhout – op gedecentraliseerde locaties opgeslagen. De ordervoorbereiding was dienovereenkomstig tijdrovend en arbeidsintensief, en de opslag nam ook relatief veel ruimte in beslag door de lage hoogte van de vorige stellingen.

Lay-out voor meer efficiëntie

In nauwe samenwerking met Trendhout ontwikkelde OHRA een lay-out die de opslagcapaciteit in de beschikbare ruimte maximaliseerde. Het resultaat was een combinatie van draagarm- en palletstellingen.

Het ontwerp als smallegangenmagazijn zorgt voor een hoge mate van bodemgebruik, terwijl geleidingsrails op de stellingpoten het manoeuvreren van de vorkheftrucks in de gangpaden vergemakkelijken. Dankzij de hoogwaardige constructie van volwandige, warmgewalste stalen profielen kan met de stellingen ook de hoogte van de ruimte volledig worden benut: De palletstellingen bereiken een hoogte van 6.600 millimeter, de draagarmstellingen 6.080 millimeter.