Meest waterbewuste tuin van NL ligt in Wijchen

De Groenling Wijchen
De Groenling Wijchen

De ‘meest waterbewuste tuin’ van Nederland ligt in Gelderland: De Groenling van Willem van der Leij en Marc Pennings in Wijchen. Zilver is er voor Annaparte, de tuin van Anneke Stolk uit Hoog Soeren (GLD). Colijnsplaats van Herma en Albert Jan Colijn uit Den Velde (OV) ontvangt brons.

De Groenling Wijchen
De Groenling Wijchen

De verkiezing is een initiatief van tuinvereniging Groei & Bloei en vindt plaats in het kader van de Nationale Tuinweek (10-18 juni 2023) met als thema ‘Klimaatvriendelijk tuinieren’. De drie winnende tuinen en zo’n 1.000 andere in heel Nederland zijn op 17-18 juni 2023 te bezoeken tijdens het Groei & Bloei Open Tuinenweekend.

Annaparte Hoog Soeren
Annaparte Hoog Soeren

Bewust omgaan met water in de tuin

Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert van 10 tot en met 18 juni de Nationale Tuinweek 2023 met als thema ‘de klimaatvriendelijke tuin’. Met diverse activiteiten worden bezoekers geïnspireerd om tuin, balkon, dak- of buurttuin zo klimaatvriendelijk te maken. Bijvoorbeeld om meer groen toe te passen (tegel eruit, plant erin!) en bewuster om te gaan met water in de tuin. Als afsluiting van de tuinweek wordt het Open Tuinenweekend (17 en 18 juni) gehouden waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek. Zo zijn de mooiste, groene paradijsjes van Nederland te ontdekken.

Colijnsplaats Den Velde
Colijnsplaats Den Velde

Foto’s: Groei & Bloei