Meters grote 3D prints

Poly Products introduceert ENLARG3D als nieuwe merknaam om alle activiteiten met betrekking tot 3D printen naar de markt te brengen. 3D printen als vormgevingstechnologie met  kunststof materialen geven dermate grote kansen voor huidige maatschappelijke- en marktvragen dat deze helder en duidelijk gecommuniceerd moeten worden.

De eerste grootformaat printer van Poly Products is in het najaar van 2019 in gebruik

De eerste grootformaat printer van Poly Products is in het najaar van 2019 in gebruik genomen. Deze printer levert producten waarbij tenminste één van de afmetingen van het product groter is dan 0.5 meter. ENLARG3D komt in haar kracht bij producten met product afmetingen van meerdere meters. De verwerkte materialen zijn voornamelijk PETG, recycled PETG of PP gevuld met een ‘short fibre’ voor meer sterkte en minder krimp.

Het nieuwe merk gaat verder dan enkel het aanbieden van services om ge-3D-printe totaaloplossingen voor klanten te realiseren. Michiel de Bruijcker, algemeen directeur van Poly Products heeft grootste plannen; ‘Informeren, inspireren en opleiden zijn aanvullende doelen die ik met ENLARG3D na zal streven. Een mooi voorbeeld is de FGF cursus waarbij architecten, product ontwerpers en mensen uit de creatieve sector uitgenodigd worden te leren over groot formaat kunststof printen.’