“Mijn eerste kettingzaag heb ik nog steeds”

#Tuinvak 28-04-2021
“Mijn eerste kettingzaag heb ik nog steeds”

Hovenier Simon Booltink is een buitenmens en houdt ervan om met hoofd én handen mooie dingen te maken. Volgens hem wordt de mens tegenwoordig vooral los van de natuur gezien, terwijl we er juist onderdeel van zijn.
“Mijn eerste kettingzaag heb ik nog steeds”
“Als we ervoor zorgen dat kinderen weer dichter bij de natuur komen, iets wat voor mij als kind vanzelfsprekend was, dan zul je zien dat de nieuwe generatie bewuster omgaat met de wereld.”
Dat Simon van zijn werk houdt, is wel duidelijk. “Soms voelt mijn werk gewoon als lego voor volwassenen”, lacht hij, weer terugdenkend aan zijn jeugd. “Je mag met de mooiste materialen werken, je creativiteit toepassen en je komt eigenlijk altijd wel tot een eindresultaat waar je trots op bent.” Daarnaast geniet hij ervan om eigen baas te zijn. “Ik werk veel, maar dat vind ik niet erg. Als ondernemer heb je meer mogelijkheden, je kunt zelf kiezen en je kansen grijpen.” Ook neemt hij graag zelf beslissingen. “Ik bepaal wat ik vraag voor een klus en als ik het echt niet wil doen, dan hoeft het ook niet. Al zal ik niet snel ‘nee’ zeggen, het is wel fijn dat ik die mogelijkheid heb.”

Alle machines op schone brandstof
Zoals veel professionals in het groen gebruikt Simon voor al zijn gemotoriseerde machines Aspen brandstof. “Kettingzaag, bladblazer, trilplaat, bandenzaag, rupsdumper en zo kan ik nog wel even doorgaan”, lacht hij. Voor alle tweetakt- en viertaktmachines gebruikt hij altijd de brandstof van Aspen. “Toen ik 12 was, kreeg ik een kettingzaag van mijn vader. Mijn eerste eigen machine. Daar kreeg ik een kannetje Aspen bij van mijn neef. ‘Moet je er echt indoen, want dat is beter voor je machine’ zei hij. Dus sinds die tijd gebruik ik alleen maar Aspen.” En die eerste kettingzaag? Die heeft Simon nog steeds. “Die heeft toch wel een beetje emotionele waarde natuurlijk.”

Het volledige interview met Simon Booltink is te lezen in TuinVak nr 2.

“Mijn eerste kettingzaag heb ik nog steeds”