Milieuvriendelijk brandgeïmpregneerd hout

Producten 17-06
Milieuvriendelijk brandgeïmpregneerd hout

WOODSAFE© PRO Green (WPG™) is het resultaat van een uitgebreide ontwikkeling van gezondheids- en milieuvriendelijk brandwerend hout zonder het gehalte aan gelabelde gevaarlijke chemicaliën. Het product wordt nu gelanceerd in Europa.

Milieuvriendelijk brandgeïmpregneerd hout

PRO™ wordt al jaren gebruikt in duizenden houtprojecten om mensen en gebouwen te beschermen tegen brand. Woodsafe gaat nu verder en versterkt de marktleiderspositie door te voldoen aan de marktvraag naar milieuvriendelijkere oplossingen zonder het gebruik van functionele boraten. Dit wordt gedaan door het PRO-product te vervangen door WPG™. De nieuwe formulering van de brandvertrager WPG TM bevat geen chemicaliën die op de REACH SVHC-lijst staan.

WOODSAFE WPG™ is een premium product dat voldoet aan de eisen van de EU-bouwproductenverordening CPR 305/2011. Enkele van de kenmerken zijn: 100% vrij van stoffen die moeten worden geëtiketteerd, goedgekeurde emissiewaarden, pH-neutraal, niet-hygroscopische eigenschappen.

Milieuvriendelijkheid beoordeeld

Bij de lancering wordt het WPG-product™ milieuvriendelijk beoordeeld en goedgekeurd volgens alle relevante beoordelingsschema's, waardoor gemeenten, overheidsinstanties, architecten en bouwers de mogelijkheid krijgen om hout zowel binnen als buiten te gebruiken voor een duurzame toekomst en nalatenschap voor toekomstige generaties.

WOODSAFE© WPG™ wordt gelanceerd in combinatie met de Trä & Teknik-beurs in Göteborg op 3-6 september 2024.