Mobiele lier op accu van Husqvarna

Husqvarna komt met de Power Ascender, een mobiele lier op accu die ontwikkeld is samen met Skylotec, een pionier in innovatieve klimoplossingen voor professionals.

Om gemakkelijker en sneller in een boom naar boven en beneden te gaan, bevestig je de Husqvarna Power Ascender aan klimtouw en zeker je aan je klimtuig. De lier is vervolgens intuïtief te bedienen.

Mobiele lier op accu van Husqvarna

De Power Ascender werkt op een BLi-X accu (36V) die bijvoorbeeld ook past op de Husqvarna ketting- of snoeizaag. Het gebruik van de mobiele lier verdubbelt de productiviteit van een boomverzorger in vergelijking met het handmatig boomklimmen. De veiligheid wordt eveneens verhoogd doordat boomverzorgers minder vermoeid raken van de fysieke inspanning van het klimmen zonder acculier. Dankzij een afstandsbediening kan een collega op de grond bovendien gereedschappen eenvoudig en veilig naar boven of beneden sturen.

Mobiele lier op accu van Husqvarna

Mobiele lier belastbaar tot 185 kg

Met de Power Ascender bereik je met een snelheid van 24 meter per minuut de boomtop en met een volle Husqvarna BLi-300-accu kan 400 meter geklommen en gedaald worden. De elektromotor zorgt voor een soepele en nauwkeurige afdaling. Een nooddaalknop brengt je snel naar beneden als de accu leeg is of er onverhoopt sprake is van een storing. De Power Ascender weegt 7,4 kg en de maximale belasting is 185 kg.