Nieuw innovatief systeem voor groene gevel

Mobilane introduceert MobiPanel, een innovatief, duurzaam en lichtgewicht systeem voor groene gevels en geschikt voor zowel klimaatbestendige (nieuw)bouw als bestaande bouw.

Het modulaire systeem met plantencassettes zorgt meteen voor een dichtbegroeide
Nieuw innovatief systeem voor groene gevel | TuinVAK
Nieuw innovatief systeem voor groene gevel | TuinVAK

Het modulaire systeem met plantencassettes zorgt meteen voor een dichtbegroeide groene gevel en kan bevestigd worden op zowel vlakke als ronde wanden. Bij eventueel inboeten kan een plantencassette heel eenvoudig gewisseld worden.

De lichtgewicht draagconstructie van MobiPanel maakt montage mogelijk op de meeste typen bestaande en nieuwe gevels en wanden, zoals achterwanden van beton, steen, carrier sandwichpanelen en houtskeletbouw. Een goede ventilatie van de gevel is gewaarborgd doordat tussen gevel en plantencassette een afstand van circa 4 cm aangehouden wordt.

De MobiPanel-plantcassettes van hoogwaardig kunststof zijn eenvoudig te monteren op de profielen. Het beplanten van de cassettes gebeurt in de eigen werkplaats in Bemmel door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De cassettes kunnen desgewenst ook op locatie van planten worden voorzien. De wortels nemen vocht en voeding op uit de interne waterbuffering die werkt via capillair microvezeldoek. Een volautomatisch, ge├»ntegreerd irrigatie- en drainagesysteem, dat op de waterleiding is aangesloten, zorgt voor evenwichtige watervoorziening en effici├źnt waterverbruik.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.