Nieuwbouw Vonk Hoorn wind- en waterdicht

De contouren van het nieuwe gebouw op het terrein van Vonk in Hoorn zijn steeds meer zichtbaar. De ruwbouw is nagenoeg gereed en het gebouw is bijna wind- en waterdicht. Het hoogste punt is bereikt.

Nieuwbouw Vonk Hoorn wind- en waterdicht | TuinVAK
Nieuwbouw Vonk Hoorn wind- en waterdicht | TuinVAK
Nieuwbouw Vonk Hoorn wind- en waterdicht | TuinVAK

Maandag 27 februari 2023 was het moment voor medewerkers van Vonk om alvast hun toekomstige werkplek te bekijken. Ook bedankte Jurgen Holtz, directeur Vonk, de aanwezige bouwmedewerkers voor hun inzet met wat zoets. ‘Een bijzonder moment voor alle medewerkers om de realisatie van ons nieuwe gebouw nu echt te kunnen zien. Alles loopt nu volgens planning, dat is tijdens de voorbereidingsfase wel eens anders geweest. We maken nu mooie meters,’ aldus Holtz.

De oplevering van het nieuwe pand wordt eind 2023 verwacht. Verwacht wordt dat de eerste studenten hun lessen kunnen volgen na de kerstvakantie.

Een passende keuze bij de visie van Vonk en RoosRos Architecten is het duurzaam renoveren van het bestaande vmbo-gebouw in combinatie met een vervangende toekomstbestendige huisvesting van het gebouw. Holtz: ‘Deze verbouwing van het vmbo-gebouw en nieuwbouw voor ons mbo zorgt dat wij ook in de toekomst kwalitatief toekomstgericht onderwijs blijven aanbieden. Enerzijds vanuit technisch oogpunt van de gebouwen, maar zeker ook vanuit een duurzame visie.’

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.