Nieuwe opportuniteiten Down Under

Met de overname van Issey Sun Shade Systems uit Perth, start Renson in 2022 een nieuwe productiesite op voor windvaste Fixscreen doekzonwering in Australië. Daarmee zet het Belgische familiebedrijf – na de recente opening van productiesites in USA en China – een nieuwe stap om z’n internationale ambities als wereldspeler in doekzonwering, ventilatie en outdoor living waar te maken.

‘Voor screens zijn de lange leveringstijden per boot vanuit België al een tijdje niet meer te

‘Voor screens zijn de lange leveringstijden per boot vanuit België al een tijdje niet meer te verantwoorden,’ aldus Paul Renson (CEO Renson).

Voor de minder investeringsgevoelige producten uit het Renson gamma zoals Fixscreen doekzonwering en de Algarve terrasoverkapping, was Renson dus al langer op zoek naar de mogelijkheid om lokaal te produceren.

Die mogelijkheid bood zich aan in de vorm van Issey Sun Shade Systems, een familiebedrijf uit Perth met 30 jaar ervaring in buitenzonwering op de teller, waar de volgende generatie geen graten zag in de opvolging. ‘Onze productvisie ligt heel dicht bij die van Renson,’ verklaart Lane van den Akker (Director Issey Sun Shade Systems). ‘Kwaliteit staat ook bij ons bovenaan de prioriteitenlijst en technisch leunen onze producten dicht tegen die van Renson aan.’