Nieuwe plantengevel parkeergarage WTC-Beursplein

Nieuwe plantengevel parkeergarage WTC-Beursplein

Vanaf eind augustus 2023 wordt de parkeergarage van WTC Rotterdam aan het Beursplein onder handen genomen waarbij onder andere een groene gevel aan de Leeuwenstraat-zijde wordt gerealiseerd.

Nieuwe plantengevel parkeergarage WTC-Beursplein

Met de groene gevel voegt WTC Rotterdam 400 m² planten en bloemen toe aan de binnenstad. De revitalisatie van de parkeergarage en vergroening van de gevel zijn naar verwachting medio 2024 klaar.

Er komen ook extra parkeerplekken met laadpalen voor elektrische voertuigen. Het interieur van de garage wordt flink aangepakt door middel van een nieuwe vloercoating, het uitbreiden van de parkeervakken en het opknappen en vergroten van de entree van de garage.

Op het dak van de parkeergarage komt een verbindingsbrug naar AIR Offices, die alleen toegankelijk is voor huurders van dit kantoorgebouw. Op termijn wordt het dak van de garage ook voorzien van zonnepanelen.

Energielabel stijgt onder meer door groene gevel

WTC Rotterdam is door de revitalisatie in de afgelopen jaren van energielabel G (2016) gestegen naar energielabel A++. Een opvallend hoge score voor een monumentaal gebouw. Eveline Steenbergen, Managing director van WTC Rotterdam & WTC The Hague licht toe: ‘We nemen al geruime tijd  concrete initiatieven om het gebouw te verduurzamen. Het revitaliseren en vergroenen van de parkeergarage WTC-Beursplein is een prachtige toevoeging aan dit lijstje.’

Recent heeft WTC Rotterdam ook de ruimte op het dak van de Diamond rooms vergroend door het realiseren van een sedum-dak.