Nieuwe tools om aanplant groen te stimuleren

Om inzicht in de bijzondere dieren en planten te geven en de aanplant van meer groen te stimuleren introduceert gemeente Enschede de natuurkansenkaart en de bomenteller.

Nieuwe tools om aanplant groen te stimuleren | TuinVAK
Nieuwe tools om aanplant groen te stimuleren | TuinVAK

Dassen, ijsvogels en kleine ijsvogelvlinders tot hagedissen, wilde bijen en boomkikkers: ze leven allemaal in en om Enschede. Op de natuurkansenkaart is vanaf nu zichtbaar waar deze dieren precies leven. De gemeente Enschede kijkt naar kansen om de leefomgeving van deze dieren te verbeteren.

De Natuurkansenkaart helpt om gericht te kunnen investeren. Op de kaart kan iedereen zien welke bijzondere soorten in en om de wijk leven. De natuur een handje helpen kan gemakkelijk door verschillende plantensoorten in de eigen tuin te planten en daarbij vooral streekeigen en inheemse bomen en struiken te gebruiken. Wat inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden verder kunnen doen om de aanplant van groen te stimuleren staat op de natuurkansenkaart.

De nieuwe bomenteller maakt het mogelijk om geplante bomen op de kaart te zetten, zowel particuliere als gemeentelijke bomen. Enschede heeft momenteel zo’n 65.000 bomen maar streeft naar 170.000 bomen. Inwoners die de afgelopen tijd een boom(pje) hebben geplant of nog gaan planten kunnen deze op de kaart via het formulier bij de bomenteller doorgeven op groenblauwenschede.nl/bomenteller.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.